Струминний відцентровий насос - Воропай, Олексій Валерійович; Нескорожений, Артем Олегович; Роговий, Андрій Сергійович; Авершин, Андрій Геннадійович; Біловол, Олександр Васильович; Поваляєв, Сергій Іванович; Шарапата, Андрій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Струминний відцентровий насос містить вихрову камеру, тангенціальний канал живлення, тангенціальний канал виходу, осьовий канал виходу, встановлений у нижній кришці вихрової камери, осьовий канал живлення, встановлений у верхній кришці вихрової камери, бункер із сипким середовищем, з'єднаний із осьовими каналами. При цьому насос оснащений лопатевим напрямним апаратом, встановленим в осьовому каналі живлення.