Геодезичне забезпечення проведення капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (під’їзд до м. Херсон) на ділянці 0 + 000 – км 4 + 100 у Херсонській області - Левун, Владислав Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Без геодезичного забезпечення неможливе проведення капітального ремонту автомобільної дороги. Воно забезпечує точність та якість робіт під час ремонту, що дозволяє зберегти безпеку дорожнього руху та продовжити термін експлуатації дороги. Геодезичні роботи включають в себе вимірювання рельєфу, побудову геодезичної мережі, контроль якості будівельних робіт та інші роботи, що забезпечують точність та якість робіт. Геодезичне забезпечення є невід'ємною складовою будівництва якісних та безпечних автомобільних доріг, які відіграють важливу роль у розвитку економіки України та забезпечують комфортне та безпечне пасажиро- та вантажеперевезення.
Keywords: автомобільна дорога; геодезична зйомка; капітальний ремонт