Оцінка екологічної безпеки електромобілів в умовах експлуатації - Склярук, Михайло Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – система урахування енерговитрат електричних систем електромобілів. Мета дослідження – підвищення економічності та екологічної безпеки електромобілів за рахунок дослідження та розробки системи управління силовим агрегатом електромобілів. Метод дослідження – схемотехнічне моделювання енергоспоживання та вплив електромагнітного випромінювання електромобілів на зовнішнє середовище. В роботі виконано аналіз стану та перспективи розвитку електромобілів та споживання енергії, а також наведено теоретичне обгрунтування витрат енергії та впливу електромагнітного поля на зовнішнє середовище.
Keywords: електросилова устанорвка (ЕСУ); акумуляторна високовольтна батарея; електроніка; інвертор; потужність