Транспортний засіб категорії М2. Розробка головної передачі та аналіз сучасних гальмівних систем - Краєвський, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт роботи – головна передача, гальмівна система транспортного засобу категорії М2. Мета роботи – розробка головної передачі та аналіз сучасних гальмівних систем. В ході виконання кваліфікаційної роботи бакалавра був проведений аналіз автомобілів-аналогів, визначені вагові та геометричні параметри проектованого автомобіля. При розробці головної передачі було звернено увагу на її конструкцію та використання сучасних матеріалів. На основі отриманих параметрів проектованого автомобіля був виконаний аналіз тягово-швидкісних характеристик транспортного засобу. Результатом аналізу стала побудова графіків зовнішньої швидкісної характеристики двигуна, силового балансу, динамічної характеристики, прискорень, часу та шляху розгону, а також балансу потужності автомобіля. Аналіз сучасних гальмівних систем показав основні тенденції у їх розвитку, включаючи використання електронних систем керування, які підвищують стабільність та керованість транспортних засобів. Порівняння різних типів гальмівних механізмів підтвердило їх важливість для забезпечення максимальної ефективності та надійності у реальних умовах.
Keywords: пасажирський автомобіль категорії М2; тягово-швидкісні характеристики; головна передача; гальмівна система