Розробка плану та етапів проведення аудиту безпеки дорожнього руху нерегульованого перехрестя - Величко, Денис Русланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – дорожній рух на перетинаннях вулично-дорожньої мережі міста. Предмет дослідження – дорожній рух на нерегульованому перетинанні ВДМ міста. Мета – підвищення ефективності дорожнього руху нерегульованого перетинання на основі застосування методів аудиту безпеки дорожнього руху. Отримані результати: на основі застосування методів аудиту безпеки дорожнього руху виявлені недоліки в організації дорожнього руху, що полягають в невідповідності наявної інфраструктури до потреб в пересуванні та використанні розглянутого перехрестя. Запропоновано адаптовану для нерегульованого перехрестя форму аркушу аудиту безпеки дорожнього руху та сформовано рекомендації по етапам проведення аудиту. Виявлені недоліки дозволили визначити напрямки подальшого розвитку розглянутого нерегульованого перехрестя.
Keywords: аудит безпеки дорожнього руху; організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; перехрестя