Варіанти реалізації механізму компенсації зносу фрикційних накладок веденого диску зчеплення і його застосування для вантажних автомобілів та автобусів - Богомолов, В. О.; Клименко, В. І.; Михалевич, М. Г.; Ярита, О. О.; Рябуха, Ю. О.; Пелипенко, Є. С. (My University, 2017)
В роботі підкреслено вплив зносу фрикційних накладок веденого диску зчеплення на його експлуатаційні показники, а саме швидкодію та точність роботи. Приведено аналіз відомих способів компенсації зносу фрикційних накладок в механізмі керування зчепленням. Відзначено, що існуючі варіанти механізмів компенсації зносу фрикційних накладок застосовуються переважно у конструкції легкових автомобілів. Запропоновані конструкції та описано принцип дії механізмів компенсації зносу фрикційних накладок, які адаптовано для роботи у складі приводу зчеплення вантажних автомобілів та автобусів.
Keywords: трансмісія; зчеплення; фрикційні накладки; привод зчеплення; компенсація зносу накладок; 621.83