Визначення енергетичних, паливноекономічних та екологічних показників дизеля 6ДТНА1 за зовнішньою швидкісною характеристикою - Дробязко, Владислав Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження - визначення енергетичних, паливно-економічних та екологічних показників дизеля 6ДТНА1 за зовнішньою швидкісною характеристикою. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні задачі: - провести аналіз основних параметрів та показників ЗШХ автомобільних ДВЗ; - визначити технічні характеристики модифікації автомобільного дизеля 6ДТНА1; - вибрати та обґрунтувати параметри дослідження; - визначити адаптовану до транспортного засобу ЗШХ крутного моменту; - визначити енергетичні, паливно-економічні та екологічні показники дизеля 6ДТНА1 щодо його ЗШХ; - з’ясувати економічний ефект від використання шестициліндрового дизеля; - об’єкт дослідження - вітчизняний високообертовий автомобільний дизель 6ДТНА1 подвійного призначення. Предмет дослідження - енергетичні, паливно-економічні та екологічні показники дизеля 6ДТНА1 за зовнішньою швидкісною характеристикою. Методи дослідження: методи дослідження базуються на теоретичних основах обробки даних засобами математичної моделі планування експерименту та вирішення математичних рівнянь.
Keywords: автомобільний дизель 6ДТНА1; зовнішня швидкісна характеристика; ефективний крутний момент; ефективна потужність; питома витрата палива