Розробка раціональних конструктивних параметрів рами спеціалізованої машини на базі Т–150К для очищення літної смуги аеродромів - Гринченко, Гліб Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Виконано огляд робіт пов’язаних з дослідженням навантаження робочого обладнання та рам транспортних засобів і шарнірних тягачів. Виконані розрахунки по визначенню навантажень на базовий тягач при роботи з навантажувальним устаткуванням. Побудовані комп’ютерні моделі несучої системи базового тягачу, при цьому були використані сучасні системи комп'ютерного моделювання ANSYS R19.2, SolidWorks 2020, ANSYS Space Claim, ANSYS Mechanical. Виконано міцністний розрахунок робочого обладнання та несучої системи базового тягачу. Розроблена методика проектування робочого обладнання та несучої системи тягачу для обслуговування летовищ.. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: шарнірно-з’єднаний тягач; літна смуга; робоче обладнання; несуча система; міцність, метод кінцевих елементів; solidworks; ansys