Інженерно-гідрометеорологічні вишукування для будівництва автомобільних доріг на прикладі Харківської, Сумської та Полтавської областей - Жукова, Валерія Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – технологія виконання та обробки результатів інженерно-гідрометеорологічних вишукувань лінійних споруд на прикладі Харківської, Сумської та Полтавської областей. Мета роботи – обробка результатів інженерно-гідрометеорологічних вишукувань лінійних споруд на прикладі Харківської, Сумської та Полтавської областей у відповідності до існуючих нормативних вимог. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою. Галуззю використання є виконання інженерно-гідрометеорологічних вишукувань. В результаті розробки дипломного проєкту виконано: збір, аналіз та узагальнення матеріалів гідрометеорологічної та картографічної вивченості Харківської, Сумської та Полтавської областей; аналіз та узагальнення виконання рекогносцирувального обстеження району вишукувань; спостереження за характеристиками гідрометеорологічного клімату, а також епізодичні роботи щодо його вивчення; аналіз та узагальнення визначення небезпечних гідрометеорологічних процесів та явищ; камеральну обробку матеріалів із визначенням розрахункових метеорологічних характеристик, аналіз кліматичних факторів та надання практичних рекомендацій. Дипломна робота виконана за допомогою програмних комплексів Microsoft Excel та Credo.
Keywords: інженерно-гідрометеорологічні вишукування; клімат; температури; автомобільна дорога