Проектування стріли екскаватора змінної геометрії - Волкова, Валерія Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі була запропонована нова конструкція стріли із зміщеною віссю копання, яка дозволяє виконувати розробку грунту в безпосередній близькості від заборів і стін будівель, що дозволить проводити роботи в обмежених міських умовах. У роботі були розглянуті питання розрахунку масових та геометричних параметрів основних виконавчих механізмів екскаватора. Визначенні сили опору копанню ковшем та рукояттю. Визначенні параметри гідроприводу екскаватора, та вибрані його основні елементи.
Keywords: екскаватор; 3d модель; зміщена вісь копання; сили опору копанню; заходи з охорони праці; коефіцієнт стійкості