Технологія та організація робіт з ліквідації пошкоджень, що з'явилися в результаті військових дій на автомобільній дорозі обласного значення О-210724 Приколотне – Великий Бурлук – Дворiчна - Власенко, Микита (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі виконаний аналіз існуючих методів оцінки рівності дорожніх покриттів, розглянуті переваги і недоліки різних методів і обладнання різних класів. Аналіз закордонного досвіду оцінки рівності до-ріг дозволяє зробити висновок, що для доріг місцевого значення потрібен особливий підхід щодо оцінки рівності доріг. Показано, що аналіз рівності з малим кроком у 5,10 та 20 метрів дозволяє визначити найбільш проблемні ділянки, які потребують ремонту у першу чергу. Особливо актуально це для ділянок, які отримали чисельні пошкодження в результаті бойових дій. В роботі виконаний аналіз рівності ділянки дороги Приколотне – Великий Бурлук – Дворічна за показником IRI з різним кроком усереднення: 10,100 та 1000 метрів. В результаті аналізу встановлено, що оцінка з кроком 100 та 1000 метрів не дозволяє виявити найбільш проблемні ділянки дороги. На основі оцінки стану дороги розроблені ремонтні заходи. Розраховані необхідні ресурси для виконання ремонтних робіт.
Keywords: транспортно–експлуатаційний стан; аварійні роботи; поточний ремонт; утримання дороги; військові дії