Удосконалення технологічного процесу доставки вантажів у міжміському сполученні рухомим складом ТОВ «ОЛЛ ТРАК ПАРТС» - Циганов, Андрій Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
З метою удосконалення технологічного процесу доставки вантажів у міжміському сполученні проведено маршрутизацію за допомогою програмного забезпечення ANT-Logistics. В результаті маршрутизації загальний пробіг по маршрутах скоротився на 48254 км; обрано раціональну марку автомобілю раціональної вантажності Scania R420 + SchmitzSPR+ (22 т) для роботи на маршрутах за критерієм мінімальних витрат на здійснення обертового рейсу. Календарне планування роботи автомобілів та водіїв на розроблених маршрутах проведено з урахуванням встановлених норм. Річний економічний ефект від застосування раціональної технології доставки підшипникової продукції ХАРП на розроблених маршрутах дорівнює 1750223,52 грн. Результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортних та логістичних підприємств при організації транспортного обслуговування замовників у міжміському сполученні.
Keywords: вантаж; доставка; міжміські перевезення; маршрут; рухомий склад; ant-logistics; ефект