Графоаналітичне визначення параметрів симетрування і повної компенсації реактивної потужності для трифазної системи електропостачання - Шимук, Д. С.; Шимук, Дмитрий Степанович; Shymuk, Dmytro (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Проведено попередній аналіз режиму роботи трифазної системи електропостачання з несиметричним навантаженням, визначено попередні вимоги до параметрів симетруючого пристрою, і наведена методика графоаналітичного розрахунку вказаних параметрів. Після перевірки ефективності симетрування і компенсації реактивної потужності і наступного розрахункового уточнення параметрів струми джерел живлення стали симетричними, реактивна потужність в мережі знижена практично до нуля.
Графоаналитическое определение параметров симметрирования и полной компенсации реактивной мощности для трехфазной системы электроснабжения
Graphoanalytic determination of symmetry parameters and total compensation of reactive power for a three-phase power supply system
Keywords: трифазна система; несиметрія; симетруючий пристрій; компенсація реактивної потужності; трехфазная система; несимметрия; симметрирующее устройство; компенсация реактивной мощности; three-phase system; asymmetry; symmetrical device; reactive power compensation; 629.311; 10.30977/VEIT.2019.15.0.6