Забезпечення розвитку суб’єкта підприємництва в автотранспортній сфері - Кушнарьов, Роман Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 56 с., 7 рис., 10 табл., 46 джерел. АВТОТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО, РОЗВИТОК, СТРАТЕГІЯ, ДІЯЛЬНІСТЬ, СИСТЕМА, ПЛАНУВАННЯ, ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ. Об’єктом дослідження є процес забезпечення розвитку суб’єкта підприємництва. Мета роботи – розробка стратегічного забезпечення розвитку суб’єкта підприємництва АТП 16363 на основі планування стратегії його розвитку. Метод дослідження – порівняльно-економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища автотранспортного підприємства; вибіркове спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; метод стратегічне та поточного планування. У теоретичній частині представлені узагальнено роль стратегічного забезпечення розвитку суб’єкта підприємництва; систематизовані сучасні підходи до стратегічного забезпечення розвитку суб’єкта підприємництва; визначені критерії вибору стратегії забезпечення розвитку суб’єкта підприємництва. У практичній частині описується загальна характеристика досліджуваного підприємства АТП 16363; сформовано ефективну систему забезпечення розвитку досліджуваного підприємства; розроблено рекомендації щодо покращення стратегії забезпечення розвитку АТП 16363 у сучасних умовах господарювання. Впровадження пропозицій та рекомендацій, наданих у дослідженні, полягає у можливості застосування розроблених теоретичних положень, висновків та методичних рекомендацій для забезпечення стратегічного та поточного сталого розвитку АТП 16363 у сучасних умовах мінливого господарювання.
Keywords: автотранспортне підприємство; розвиток; стратегія; діяльність; система; планування; джерела фінансування