Підвищення ефективності роботи системи пуску двигуна на військових багато-вантажних автомобілях - Дудко, Віталій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження. Процес запуску двигуна вантажних автомобілів в складних умовах експлуатації. Мета дослідження – підвищення надійності системи впуску двигуна вантажних автомобілів збройних сил України, які працюють в складних умовах експлуатації: низкою температури, відсутності виробничої бази, зберігання в польових умовах тощо. Методи дослідження: евристичні методи аналізу конструкції систем запуску двигуна автомобіля. Робота розглядає питання ефективної експлуатації військової техніки в складних умовах експлуатації, пов'язаного з низкою температурою навколишнього середовища. Було проаналізовано вплив складних умов експлуатації на роботу автомобільної техніки, досліджено конструкції систем пуску двигуна автомобіля с запалюванням від стиснення паливо-повітряної суміші, зроблено аналіз конструкції пускових підігрівачів, яки використовуються для вантажних автомобілів які експлуатуються в важких умовах експлуатації, зроблена проектування системи електропневматичного стартера двигуна.
Keywords: умови експлуатації; автомобіль; військова техніка; система запуску; двигун; система електропостачання; акумулятори