Удосконалення доставки тарно-штучних вантажів автомобілями АСД «ЛОГІСТИК» у місті Харків - Зубовський, Андрій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В результаті аналізу літературних та Інтернет-джерел встановлено, що найбільшу частку вантажів на ринку займають тарно-штучні вантажі (ТШВ) (більш 60 % від валового товарообігу). Прогнозні обсяги перевезень на 2024 ріку показали зменшення на 12 % порівняно з 2021 роком. Результати сегментування ринку перевезень тарно-штучних вантажів показують, що 81 % – перевезення у міському сполученні; 82% – торгівельні нехарчові та промислові вантажі; 64 % – обсягом від 1 до 3 тон. Найбільш вагомим замовником є ТОВ «METRO». Побудовано три ефективні маршрути доставки з точки зору кілометражу та вантажопідйомності транспортного засобу. Обрано Renault Premium 380 з найменшими транспортними витратами, у розмірі 140,05 грн за тонну. При впровадженні запропонованих заходів можна отримати річний економічного ефекту у розмірі 44728,61 грн. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи вантажних підприємств автомобільного транспорту. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: автомобіль; витрати; тарно-штучні вантажі; міське сполучення; собівартість; ефект