Обґрунтування вибору технології поточного ремонту під час виконання робіт з поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільної дороги Р-60 Кролевець – Конотоп – Пирятин на ділянці км 169+000 – км 189+000 - Стрілець, Євгеній Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі були розроблені питання аналізу природно-кліматичних умов, проаналізовано експлуатаційний стан ділянки автомобільної дороги, обґрунтовано види ремонтних робіт, досліджено, що серед усіх захисних шарів зносу для виконання поточного ремонту ефективно застосовувати литі емульсійно-мінеральні суміші по економічним, екологічним факторам і факторам безпеки руху та підвищити довговічність дорожніх покриттів в сучасних умовах, розроблено технології та організації виконання робіт з ремонту вибоїн, поточного та капітального ремонтів автомобільної дороги, також розглянуті питання контролю якості виконання робіт.
Keywords: захисні шари зносу; литі емульсійно-мінеральні суміші; асфальтобетонне покриття; експлуатаційне утримання дороги; поточний ремонт; капітальний ремонт