Моделі вибору елементної бази системи управління навантажувачем - Макєєв, Ілля Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В дипломній роботі розглянуто питання проектування системи управління БДМ на сучасній мікроконтролерній базі. Розроблено моделі вибору елементної бази системи управління навантажувачем. Об’єктомроботи є елементна база системиуправління навантажувачем. Предметом роботи є моделівибору елементної бази системиуправліннянавантажувачем. Мета роботи - підвищитиефективністьробочого процесу навантажувача за рахунок раціонального вибору елементів системи управління. Проаналізованосучасні системи управління БДМ, їх елементну базу, параметри та характеристики, проведено розрахунокосновнихпараметрівроботисистеми управління навантажувачем. Розроблено та реалізовано математичні моделі вибору комплекту засобів управління. Задача вирішується методами системного підходу, статистичного аналізу, оцінки та оптимізації даного типу об’єктів, методами формалізації та моделювання. За допомогою пакету програмування MicrosoftExсel наводиться приклад вибору елементів системи управління навантажувача. Проводиться оцінка результатів та їх техніко-економічне обґрунтування.
Keywords: алгоритм; вибір; датчики; елементна база; ефективність; контролер; модель; навантажувач; оптимізація; проектування; система управління