Розрахунок надiйностi метрологiчних засобiв - Богатов, О. I.; Пащенко, Р. Е.; Коваль, А. О. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2018)
У практикум включені вісім практичних робіт, в яких розглядаються методи розрахунку надійності метрологічних засобів. Виконання даних робіт дозволить відпрацювати практичні навички у розрахунку показників надійності метрологічних засобів, що застосовуються під час проведення технологічних вимірювань. Практикум містить також основні теоретичні відомості щодо визначення показників надійності засобів вимірювання за статистичними даними про відмови та для різних законів розподілу часу безвідмовної роботи. Також у теоретичній частині наведені відомості про показники надійності систем при послідовному з’єднанні елементів, систем з загальним та роздільним резервуванням, систем під час резервування з дробовою кратністю та ковзаючим резервуванням і резервованих систем з урахуванням відновлення. Практикум призначений для студентів, що навчаються за спеціальністю “Метрологія та вимірювальна техніка”.
Keywords: 621.3.019.3