Механізм протизносної та антифрикційної дії кондиціонера тechni-lube у складі дизельного палива - Венцель, Є. С.; Голубов, О. С.; Криворотько, В. М.; Венцель, Е. С.; Голубов, А. С.; Ventzel, E.; Golubov, A.; Krivorotko, V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2011)
Штучне введення кондиціонера Теchni-lube в дизельне паливо сприяє суттєвому покращенню його протизношувальних та антифрикційних властивостей. Дослідження, які було проведено за допомогою модернізованої стопи О.С. Ахматова, показали, що паливо, до складу якого введено кондиціонер кондиціонера Теchni-lube, має більшу товщину граничної змащувальної плівки. Це приводить до суттєвого зменшення адгезійної складової сили тертя, що відповідним чином відбивається на зношуванні поверхонь.
Механизм противоизносного и антифрикционного действия кондиционера теchni-lube в составе дизельного топлива
Antiwear mechanism and antifrictional action of techni-lube conditioner in diesel fuel composition
Keywords: дизельне паливо; кондиціонер Теchni-lube; граничний шар; стопа О.С. Ахматова; сила тертя; зношування; дизельное топливо; кондиционер Теchni-lube; граничный слой; сила трения; износ; diesel fuel; conditioner Теchni-lube; boundary layer; foot by Ahmatov; frictional force; wear; 621.891.22