Автоматизація організації технічного обслуговування і ремонту дорожніх машин - Платковський, Дмитро Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – підвищення ефективності обслуговування і ремонту дорожніх машин, за рахунок автоматизація планування організації технічного обслуговування дорожніх машин. Об’єктом дослідження є процес розробки системи автоматизованого планування робіт технічного обслуговування дорожніх машин. Предметом дослідження є створення системи автоматизованого планування технічного обслуговування дорожніх машин. В роботі вирішені наступні задачі: - виконано аналіз організації та видів технічного обслуговування і ремонту, а також методів оцінки змін технічного стану; - визначено завдання планування технічного обслуговування на станції технічного обслуговування (відділення ТО); - розроблено комп’ютерну технологію для автоматизації планування технічного обслуговування на відділення ТО. Таким чином досягнута мета роботи – підвищення ефективності обслуговування і ремонту дорожніх машин, за рахунок автоматизація планування організації технічного обслуговування дорожніх машин, що дозволить оптимізувати процеси ремонту та технічного обслуговування, підвищити ефективність використання ресурсів та зменшити час простою транспортних засобів.
Keywords: Автоматизація; технічне обслуговування дорожно-будівельних машин підприємством