Розробка технологій застосування місцевих маломіцних вапняків під час виробництва композиційного цементу та цементних бетонів - Хоміч, Олександр (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі проведено літературний огляд з питань використання різних видів вапняків у важких бетонах і при виготовленні цементів. Розроблено технології застосування маломіцних вапняків у різних галузях будівельного виробництва. Розроблено заходи щодо контролю якості, охорони праці та навколишнього середовища при виробництві дорожніх бетонів. Визначено економічну ефективність.
Keywords: маломіцні вапняки; композиційні цементи; бетонні суміші; цементні бетони; хімічні добавки; міцність