Розробка рекомендацій щодо оптимізації геометрії баштових кранів - Іванов, Євген Мартинович; Іваненко, Олег Іванович; Щербак, Олег Віталійович; Любимов, Юрій Юрійович; Ivanov, Yevhen; Ivanenko, Oleh; Shcherbak, Oleh; Liubymov, Yurii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У статі запропонована методика визначення стійкості моделі баштового крана в процесі виконання робіт за допомогою моніторингу опорних реакцій у режимі реального часу. Розроблена комп’ютерна модель баштового крана, за допомогою якої було проведено моделювання щодо визначення опорних реакцій. Проведені дослідження довели ефективність методу інтерактивного графічного моделювання тривимірних моделей металевих конструкцій із застосуванням примусової варіації їхніх габаритів у середовищі автоматизованого проєктування – пакеті Autodesk Inventor.
Development of recommendations for optimizing the geometry of tower cranes
Keywords: баштовий кран; металева конструкція; оптимізація; стріла; башта; стійкість; комп’ютерна модель; Autodesk Inventor; tower crane; metal structure; optimization; boom; tower; stability; computer model; 621. 873.1; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.99.0.26