Спосiб вимiрювання питомої електропровiдностi листових металiв "прозорою" iндукторною системою - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Гнатов, Андрiй Вiкторович; Чаплигiн, Євген Олександрович; Барбашова, Марина Вiкторiвна (My University, 2013)
Спосіб вимірювання питомої електропровідності листових металів, що полягає у безконтактному вимірюванні електропровідності з двома листами металу, для одного з яких питома електропровідність і товщина відома, а для іншого відома тільки товщина, що розташовують паралельно один до одного, який відрізняється тим, що вимірювання струму здійснюється в кожній ланці вимірювального моста, в які включено "абсолютно прозорі" для електромагнітних полів індуктори, при чому діапазон частоти вимірювального струму задається у відповідності до співвідношення: де - магнітна проникність вакууму (магнітна постійна); , - відомі питома електропровідність і товщина зразка металевого листа.
Keywords: металообробка