Організаційно-методичні аспекти обліку і аудиту готової продукції та їх удосконалення - Яшарова, Дарина Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розкрито поняття та класифікацію готової продукції, проведено оцінку законодавчо-нормативної бази з обліку готової продукції. Здійснена загальна характеристика діяльності підприємства, охарактеризовані види діяльності, потужність підприємства та його фінансовий стан. Проаналізовано показники фінансово-господарської діяльності піддослідного підприємства ТОВ «Техно-Буд-Центр». Описано документування надання послуг з перевезення, наведено основні первинні документи для забезпечення організації перевезень та наведені йх характеристики. Окреслено синтетичний та аналітичний облік послуг, кореспонденції рахунків з обліку надання послуг перевезення, одержаних компенсацій і штрафів. Запропоновано за посередницькими договорами відкрити рахунок 686 «Розрахунки за транзитними послугами» та для обліку списання витрат розмежувати витрати на збут, які пов'язані з здійсненням послуги, та маркетингові витрати та т.ін.
Keywords: готова продукція; послуги; первинні документи; синтетичний та аналітичний облік; аудит; дохід