Збільшення працездатності жароміцних нікелевих сплавів завдяки оптимізації хімічного складу - Глотка, O. А.; Ольшанецький, В. Ю.; Glotka, O. A.; Olshanetskyi, V. Yu. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Збільшення тривалості експлуатації деталей газотурбінного тракту є вимушеним та необхідним напрямом підвищення конкурентоспроможності сучасних виробничих підприємств. Одним з таких напрямів є оптимізація хімічного складу жароміцних нікелевих сплавів в межах марочного складу. Морфологію, склад та розмір карбідів типу МС не можливо змінити термічною обробкою, тому встановлення залежностей між хімічним складом та вищевказаними характеристиками є необхідною задачею.
Increase in performance of nickel-based superalloys due to chemical composition optimization
Keywords: карбіди типу МС; структура; хімічний склад; температура розчи- нення (виділення) карбідів; жароміцні нікелеві сплави; MС-type carbides; structure; chemical composition; temperature of dissolution (exclusion) of carbides; nickel-based superalloys; 669.245.018.044:620.193.53