Заходи з покращення безпеки пішоходів на переходах вулиць - Фоменко, Г. Р.; Fomenko, Halyna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті розглянуто питання підвищення безпеки людей на пішохідних переходах. Зростання інтенсивності руху, аварійних ситуацій на вулицях і дорогах міст свідчить, що ймовірність потрапити в дорожньо-транспортну пригоду в нашій країні уп’ятеро вища, ніж в інших країнах Європи. Проаналізовано сучасні методи та інноваційні технології, спрямовані на зниження ризику пішоходів на переходах.
Measures to Improve Pedestrian Safety at Street Crossings
Keywords: інтенсивність руху; дорожньо-транспортні пригоди; безпека пішоходів; пішохідні переходи; інноваційні технології; traffic volume; traffic accidents; pedestrian safety; pedestrian crossings; innovative technologies; 656.055.9; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.109.0.127