Визначення ефективності та якості дорожнього руху на ділянці транспортної мережі м. Харків - Бойко, Віталій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дипломної роботи: підвищення ефективності та якості дорожнього руху на об’єкті вулично-дорожньої мережі міста Харків. Об'єкт дослідження: дорожній рух на об’єкті вулично-дорожньої мережі. Предмет дослідження: показники ефективності дорожнього руху при застосуванні координованого управління та без нього. Методи дослідження: натурне обстеження, аналітичні методи розрахунку, імітаційне моделювання. В першому розділі коротко розглянуто особливості управління дорожнім рухом у містах. В другому розділі визначено параметри транспортного потоку на об’єкті дослідження, розраховано цикл світлофорного регулювання. В третьому розділі проведено імітаційне моделювання параметрів дорожнього руху на об’єкті дослідження, визначено рівень ефективності та якості дорожнього руху на досліджуваному об’єкті.
Keywords: вулично-дорожня мережа; імітаційне моделювання дорожнього руху; координоване управління дорожнім рухом; ефективність дорожнього руху