Підвищення експлуатаційних властивостей зворотного розпушувача на базі бульдозера Б-10 - Кухарчук, Микита Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломній роботі розглядається процес розробки ґрунту механічним способом. Спроектований бульдозерний відвал з керованою лобовою поверхнею та ножовою системою, за рахунок застосування пружного гідророзкосу. Виконано основний розрахунок навісного обладнання, а також розрахунок міцності бульдозерного обладнання.
Keywords: дослідження; зворотний розпушувач; робочий процес; площа руйнування; грунт; сила різання; експеримент