Вибір місця розташування розподільчого центру ТОВ «ТД «Калинівка-Преміум» у м. Вінниця - Головня, Аліна Юріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі розглядаються питання підвищення ефективності функціонування логістичної системи постачання споживчих товарів у мережу роздрібної торгівлі міста Вінниці за рахунок введення додаткових учасників в ланцюг постачань. Проведено теоретичне узагальнення і практичне вирішення задачі щодо вибору місця розташування розподільчого центру в районі обслуговування. Як критерій для оцінювання ефективності процесу розвезення вантажів в мережу роздрібної торгівлі з регіонального центру запропоновано використовувати Індекс ефективності розвізного маршруту, що являє собою відношення собівартості перевезень на розвізному маршруті до собівартості перевезень на маятникових маршрутах.
Keywords: ланцюг постачань; розподільчий центр