Втілення інформаційних технологій в автомобільний транспорт - Соловйов, Максим Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою роботи є втілення інформаційних технологій в автомобільний транспорт. Об’єктом дослідження є втілення окремих частин інформаційних технологій в автомобільний транспорт. Предметом дослідження є удосконалення технічних і апаратних рішень взаємодії бортового інформаційно-комунікаційного комплексу з ITS. В першому розділі виконано аналіз існуючих інформаційних технологій при експлуатації автомобілів, розглянуто методи ідентифікації автомобілів і інформаційна підтримка процесів життєвого циклу виробів. В другому розділі виконано удосконалення інформаційної технології в системі моніторингу автомобілів взаємно з інтелектуальними транспортними системами. Наведено приклад організації контролю витрати палива автомобілем в умовах інформаційної взаємодії між елементами інтелектуальних транспортних систем. В третьому розділі представлені результати реалізації функціональних можливостей бортового інформаційного діагностувального комплексу системи збору і обробки інформації в рамках інтелектуальних транспортних систем.
Keywords: автомобіль; інформаційні технології; ідентифікація; життєвий цикл; моніторинг; інтелектуальні транспортні системи