МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ ОСОБЛИВИХ ТРАЄКТОРІЙ КОЛИВАНЬ ВАНТАЖУ 2D-ПРУЖИННОГО МАЯТНИКА - Семків, О. М.; Семкив, О. М.; Semkiv, O. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2015)
Розроблено метод визначення засобами диференціального числення та комп’ютерної графіки геометричної форми особливої траєкторії переміщення по площині вантажу 2d-пружинного маятника залежно від маси вантажу, початкової довжини пружини у ненавантаженому стані, коефіцієнта жорсткості пружини та початкових умов виникнення коливань.
МЕТОД ОПРЕДЕЛЕНИЯ ОСОБЫХ ТРАЕКТОРИЙ КОЛЕБАНИЯ ГРУЗА 2D-ПРУЖИННОГО МАЯТНИКА
THE METHOD OF DETERMINING SPECIAL LOAD OSCILLATION TRAJECTORIES OF THE 2D-SPRING PENDULUM
Keywords: 2d-пружинний маятник; інтегральна крива; фазова траєкторія; коефіцієнт жорсткості пружини; комп’ютерна графіка; 2d-пружинный маятник; интегральная кривая; фазовая траектория; коэффициент жесткости пружины; компьютерная графика; 2D-spring pendulum; integral curve; phase trajectory; spring rigidity coefficient; com-puter graphics; 515.2