Удосконалення доставки вантажів компанією «Мак Транс». Частина 2. Розробка ефективної технології доставки сипких вантажів в місті Полтава - Ципак, Артур Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Для вдосконалення технологічного процесу перевезення сипких вантажів компанією «Мак Транс» в місті Полтава виконано маршрутизацію перевезень автомобілями-самоскидами та одержано дев'ять маршрутів: сім колових та два маятникових. В результаті розрахунків по вибору альтернативної марки було відібрано серед існуючих в паркі компанії «Мак Транс» автомобілі-самоскиди вантажністю від 4 до 6 тонн. За критерієм найбільшої продуктивності та найменшої собівартості перевезення сипких вантажів було відібрано автомобіль-самоскид марки Isuzu FRR90 вантажопідйомністю 5,8 тонни.. Розраховані основні показники роботи автомобілів з бортовим кузовом під тентом на обраних маршрутах. Компанія «Мак Транс» отримає позитивний економічний ефект на рік – 1120092,96 гривень. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи підприємств, які надають послуги по доставці сипких вантажів в містах України. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: технологія; доставка; сипкий вантаж; маршрут; автомобіль; економічний ефект