Підвищення ефективності системи доставки автомобілів компанії ТОВ «Соллі Плюс Харків» у міжнародному сполученні - Шевченко, Денис Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Робота присвячена підвищенню ефективності системи доставки автомобілів компанії ТОВ «Соллі Плюс Харків» у міжнародному сполученні, зокрема в напрямку Румунія – Україна. Актуальність дослідження зумовлена ускладненням логістичних процесів, зростанням витрат і тривалості доставки автомобілів в умовах змін транспортної інфраструктури та функціонування пунктів пропуску. У процесі дослідження застосовано аналітичні методи, елементи транспортно-економічного аналізу, моделювання витрат на функціонування ланцюга постачання, а також розрахунки тривалості рейсів з урахуванням вимог законодавства ЄС щодо режимів праці та відпочинку водіїв. У результаті роботи запропоновано дві альтернативні транспортно-технологічні схеми доставки автомобілів з Румунії в Україну, що передбачають використання інших пунктів пропуску та, зокрема, поромної переправи через р. Дунай. Проведені розрахунки показали можливість скорочення термінів доставки та зменшення сукупних витрат порівняно з існуючою схемою. Отримані результати підтверджують економічну доцільність упровадження запропонованих рішень. У висновках обґрунтовано практичну значущість розроблених рекомендацій, які можуть бути використані в діяльності автодилерських та транспортно-експедиторських компаній з метою підвищення ефективності міжнародних перевезень автомобілів.
Keywords: витрати; маршрут; пункт пропуску; схема доставки; час доставки