Дослідження зношування вузлів і агрегатів легкових автомобілів Ланос в процесі експлуатації - Журавльов, Валерій Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес зміни технічного стану елементів систем легкових автомобілів в процесі експлуатації. Мета – встановлення залежності зносу фрикційних поверхонь гальмівних механізмів від їх геометричних параметрів та умов експлуатації легкових автомобілів. Метод дослідження – методи теоретичного аналізу і математичного моделювання. Також було проведено дослідження класифікації фрикційних пар гальм легкового автомобіля в процесі експлуатації. Обґрунтовано зміну технічного стану вузлів і агрегатів легкових автомобілів в процесі експлуатації. Розроблено методику встановлення теоретичних зносів на прикладі дискових і барабанних гальмівних механізмів легкових автомобілів Ланос.
Keywords: експлуатація; технічний стан; класифікація спряжень; гальмівний механізм; фрикційна поверхня; знос