Удосконалення «м'яких» навичок працівників в умовах цифровізації - Жебко, Аліна Едуардівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Удосконалено визначення сутності «м‟яких» навичок персоналу, відмінністю якого від існуючих є всебічне врахування істотних його характеристик, виділених на підставі детального аналізу існуючих дефініцій, як–от : особистісний характер, соціальна спрямованість, комплементарність до професійних навичок, функціональність у професійному середовищі, креативність і критичне мислення. «М'якими» навичками пропонується вважати комплекс особистісних і соціальних якостей, що забезпечують успішну взаємодію, професійний розвиток і ефективну реалізацію фахових умінь. Прогнозні припущення щодо розвитку об‟єкта дослідження – розробка теоретико-методичних рекомендацій з безперервного розвитку м‟яких» навичок персоналу.
Keywords: компетенції; «м'які» навички; «гнучкі» навички; «soft skills»; цифровізація; удосконалення навичок