Аналітичний огляд технологій бездротової зарядки для електромобілів - Буряківський, В. А.; Buriakivskyi, V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Стаття присвячена технологіям бездротової зарядки для електромобілів. Досліджуються сучасні методи, принципи роботи та переваги бездротової зарядки, спрямовані на підзарядку акумуляторів електромобілів. Огляд включає у себе аналіз основних технологій, таких як індуктивна зарядка, магнітно-резонансна зарядка та інші методи, що використовуються в цій галузі. Також розглядаються тенденції розвитку технологій бездротової зарядки, їх недоліки та можливості в майбутньому. Цей аналітичний огляд допоможе розуміти стан та перспективи бездротової зарядки для електромобілів та визначити напрямки подальших досліджень у цій сфері.
Analytical review of wireless charging technologies for electric vehicles
Keywords: електроенергія; електромобіль; бездротова зарядка; індуктивна зарядка; магнітно-резонансна зарядка; передача енергії; індукція; electricity; electric car; wireless charging; inductive charging; magnetic resonance charging; energy transfer; induction; 629.3; 10.30977/VEIT.2023.24.0.7