Оптимізація продуктивності рішень побудованих за допомогою бібліотек Reactjs та D3 - Чуб, Ірина Миколаївна; Демченко, Катерина Вікторівна; Chub, Iryna; Demchenko, Kateryna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті проаналізовано продуктивність React-компонентів щодо розроблення та використання компонента, що візуалізує графік, показники якого змінюються в реальному часі. Досліджено актуальні поточні рішення, що стосуються оптимізації React-компонентів. Установлено, що ці способи лише частково вирішують зазначену проблему. Знайдено альтернативний шлях мінімізації рендерів компонента в умовах інтеграції з бібліотекою D3. Надано неоптимізовану версію компонента. Проведено його оптимізацію за допомогою розробленого методу. Порівняно роботи обох версій. Експериментально доведено ефективність запропонованого методу щодо оптимізації та надано код і графіки.
Optimizing the productivity of solutions built with the help of ReactJS and D3 libraries
Keywords: ReactJS; React; D3; web-застосунок; оптимізація; Javascript; рендеринг; мемоїзація; хуки; компонент; Web application; optimization; rendering; memoization; hooks; component; 004.415.2; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.104.0.15