Удосконалення організації дорожнього руху на ділянці дороги Н12 Харків – Суми через місто Охтирка (км 55+000- км 62+000) - Міхно, Кирило Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження - організація дорожнього руху на перехресті. Предмет дослідження - вплив організації дорожнього руху на безпеку руху і величину затримки транспортних засобів. Мета роботи – розробка заходів щодо підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехресті. Метод дослідження – аналітичний. В роботі проведено аналіз схем організації дорожнього руху на ділянці дороги Н12 Харків – Суми через місто Охтирка (км 55+000- км 62+000). Отримані результати – запропоновані заходи щодо поліпшення організації дорожнього руху на ділянці дороги Н12 Харків – Суми через місто Охтирка (км 55+000- км 62+000). З запропонованих заходів, варіант світлофорного регулювання є найбільш ефективним по величині середньої затримки на перехресті і безпеки дорожнього руху. Але він потребує певну кількість капітальних вкладень. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на ділянці дороги Н12 Харків – Суми через місто Охтирка (км 55+000- км 62+000). з метою підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехресті.
Keywords: регульоване перехрестя; транспортна затримка; безпека дорожнього руху; інтенсивність транспортного потоку; конфліктні точки