Вебсайт каршерингу: розробка платформи для вибору та оренди автомобілів - Василець, Данило Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес розробки вебсайту для онлайн-оренди автомобілів із використанням сучасних вебтехнологій. Мета роботи – створення вебплатформи, яка дозволяє користувачам зручно обирати та орендувати автомобілі з будь-якого пристрою через інтернет. Сайт має забезпечити інтуїтивний інтерфейс, швидкий доступ до інформації та ефективну взаємодію з автопарком. У роботі було проаналізовано існуючі рішення в галузі онлайн-оренди авто, зокрема сучасні сервіси каршерингу. Проведено огляд актуальних технологій, які використовуються у веброзробці, зокрема JavaScript, HTML, CSS, JSON, Figma. На основі виявлених особливостей та потреб користувачів спроєктовано архітектуру вебсайту, розроблено його макет у Figma та реалізовано клієнтську частину платформи. Для зберігання даних про автопарк використано формат JSON. Розроблений вебсайт складається з трьох основних сторінок: головної сторінки з загальною інформацією про сервіс, каталогу автомобілів для вибору доступного транспорту та окремих сторінок для кожного автомобіля, де подано докладний опис і технічні характеристики.
Keywords: каршеринг; javascript; HTML; CSS; JSON; FIGMA; інформаційні технології; вебсайт