Інформаційна система спостереження за поведінкою студентів під час проведення е-тестів - Аксак, Наталія Георгіївна; Татарников, Андрій Олександрович; Axak, Natalia; Tatarnykov, Andrii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У статі запропоновано клієнт-серверну систему спостереження та аналізу поведінки студентів під час проведення е-тестування, яка дозволяє максимально ефективно вико-ристовувати ресурси шляхом розроблення та реалізації методів оброблення та аналізу зібраних за час спостереження даних із використанням можливостей комп’ютерного зору. Пропонується комплекс взаємопов’язаних блоків моніторингу та стеження, що мі-стить такі основні можливості: відстеження активних URL, отримання переліку мере-жних підключень, стеження в режимі реального часу буд-яких змін параметрів (ширини та висоти) активного вікна, створення знімків робочої ділянки екрана комп’ютера та фотознімків за допомогою вебкамери, автоматичне зчитування вмісту буфера обміну та ведення логу натиснутих клавіш, розпізнавання обличчя студента та стеження за його положенням щодо вебкамери. У разі виявлення порушень отримані повідомлення за-писуються та відправляються на сервер.
The system of monitoring students’ behavior during e-tests
Keywords: електроне тестування; система моніторингу; розпізнавання обличчя; клієнт-серверна архітектура; electronic testing; monitoring system; recognition; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.96.0.7