Моделі вибору компонентів системи управління конвеєрним терміналом - Синяк, Юлія Василівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Для зростаючого розвитку вантажоперевезень характерне збільшення об’ємів вантажопотоків різних підприємств, що вимагає сучасних підходів до процесу обробки вантажів на основі новітніх технологій для збільшення пропускної здатності вантажних терміналів. Об'єктом дослідження є системи управління конвеєрним терміналом складського підприємства. Предметом дослідження є моделі вибору компонентів системи управління конвеєрним терміналом. Метою роботи є підвищення ефективності і швидкості проведення робочих операцій з вантажем на складі за рахунок раціонального вибору компонентів системи управління. Задача вирішується методами системного підходу, статистичного аналізу, оцінки та оптимізації даного типу об’єктів, методами формалізації та моделювання. Розроблено моделі вибору компонентів системи ідентифікації та переміщення вантажу. Проводиться оцінка результатів та їх техніко-економічне обґрунтування. Промодельовано роботу складського терміналу на обраних компонентах системи управління.
Keywords: вантаж; ефективність; ідентифікація; зчитувач; конвеєрний термінал; логістика