Удосконалення технологічного процесу перевезення кондитерських виробів у напрямку Україна - Молдова автомобілями ТЕК “Автотрейд” - Калініна, Аліна Віталіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
З метою удосконалення технологічного процесу перевезень розроблено нову трасу маршруту з перетином кордону в іншому пункті пропуску, обрано раціональну марку автомобілю для роботи на маршруті за критерієм мінімальних витрат на транспортування, розроблено раціональний розклад руху автомобіля по маршруту та визначені оптимальні місця заправки паливом на маршруті. При застосуванні раціональної схеми перевезень вантажів у міжнародному сполученні за розробленим графіком руху автомобілями раціональної марки час доставки вантажів скорочується на 7,88 години за один рейс, при цьому економічний ефект у вигляді зниження витрат на перевезення дорівнює 5162,45 грн. Результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортних та логістичних підприємств при організації транспортного обслуговування замовників у міжнародному сполученні.
Keywords: вантаж; рейс; міжнародні перевезення; раціональна вантажність; розклад руху; витрати; ефект