Підвищення ефективності управління персоналом підприємства. Ч. 2. Розробка стратегії управління персоналом - Федяєва, Ольга Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В дипломній роботі удосконалено методичні положення розробки загальної стратегії управління персоналом підприємства шляхом застосування морфологічного аналізу. Вони передбачають побудування морфологічної матриці стратегій управління персоналом та комбінації на її основі видів стратегій управління персоналом за ознаками типу стратегії бізнес-одиниці, типу кадрової політики та типу трудового колективу і їх узагальнення. Основною відмінністю є системне врахування обраних стратегій управління персоналом за різними ознаками при формулюванні загальної стратегії управління персоналом. Розроблено анкети для визначення типу існуючого трудового колективу АТП та сформовано матрицю стратегій управління персоналом за цією ознакою.
Keywords: управління персоналом; компетенції; компетентність; стратегія вибору персоналу