Вдосконалення маслоочищувальної системи екскаватора - Приходько, Володимир Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломному проекті вирішується актуальна проблема підвищення ефективності експлуатації будівельних машин шляхом забезпечення їх надійності і експлуатаційної продуктивності. Здійснюється це шляхом поліпшення якості очистки робочої рідини. Вирішується задача очищення робочої рідини від механічних забруднень, найбільш шкідливих для гідроприводу. Розробляються: подільник потоку, магістральний фільтр і фільтр, що очищається сам, а також необхідне обладнання для здійснення механізації керування процесом очистки Запропонована конструкція навантажувача розширює функціональні можливості машини, а розрахунок дозволяє оптимізувати конструкцію вузлів, підвищити надійність машини. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: екскаватор; очистка; гідропривод; фільтр