Застосування геоінформаційних систем при побудові цифрових планів - Холоділін, Олег Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом розробки кваліфікаційної роботи було проведення аналізу застосування геоінформаційних технологій при побудові цифрових планів. Побудова картографічних матеріалів у цифровому вигляді відбувається завдяки проведеним геодезичним вимірам на територіях та комп’ютерної обробки таких результатів і програмному забезпеченні. В кваліфікаційній роботі потрібно зробити аналіз сучасних геодезичних приладів, систем обробки геодезичної інформації, систем побудови цифрових планів. В сучасних умовах проведення геодезичної, картографічної та землевпорядної діяльності без застосування геодезичних вимірних систем і геоінформаційних технологій неможливо здійснити такі роботи, для цього у відповідній галузі широко використовують програмні засоби обробки. Потрібно було перевірити за допомогою використання ГІС-технологій можливість побудови цифрових картографічних матеріалів в програмному забезпеченні і перевірки правильності через співставлення побудованого зображення з космічною інформацією.
Keywords: програмні засоби; цифрові плани; інформаційні ресурси геодезичне обладнання