Удосконалення механічного оброблення волокнистих полімерних композитів із застосуванням вібраційного різання - Сичов, Ю. І.; Вародов, К. С.; Sychov, Yrij; Varodov, Kyrylo (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Оброблення волокнистих полімерних композиційних матеріалів (ВПКМ) супроводжується низкою технологічних труднощів, зумовлених їх анізотропною структурою, низькою теплопровідністю, різною жорсткістю матриці й армувальних волокон. Одним із перспективних напрямів підвищення ефективності механічного оброблення композитів є застосування вібраційного (ультразвукового) різання.
Improvement of the mechanical processing of fib-rous polymer composites using vibration cutting
Keywords: склопластик; органопластик; композитні матеріали; вібраційне різання; амп-літуда коливання; напрямок армування; fiberglass; organoplastic; composite materials; vibration cutting; vibration amplitude; rein-forcement direction; 621.9; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.111.0.105