Дослідження динамічних характеристик легкових гібридних автомобілів. - Шкрум, Владислав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою роботи є дослідження динамічних характеристик легкових гібридних автомобілів на основі запропонованої математичної моделі. Об'єктом дослідження є процес роботи гібридної силової установки автомобіля при аналізі динамічних характеристик. Предметом дослідження е динамічні характеристики гібридного автомобіля. В дипломній роботі виконано аналіз і досліджено конструкцію паралельно-послідовної гібридної силової установки легкового гібридного автомобіля. Визначено переваги і недоліки гібридної силової установки легкового автомобіля. На основі аналіза конструктивних схем гібридних автомобілів була обрана найефективніша схема гібридної силової установки – змішаного типу (паралельно-послідовна, Toyota Prius її системи Hybrid Synergy Drive). На основі аналіза існуючих структурних схем трансмісій гібридних легкових автомобілів запропонована математична модель. Розраховані і побудовані динамічні характеристики двох автомобілів – звичайного і гібридного. Розглянуто особливості технічного обслуговування гібридних легкових автомобілів.
Keywords: ГІБРИДНИЙ АВТОМОБІЛЬ; КОНСТРУКТИВНІ СХЕМИ; ПОСЛІДОВНО-ПАРАЛЕЛЬНА СХЕМА ТРАНСМІСІЇ; МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ; ДИНАМІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ; ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ