ОБҐРУНТУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БАЗИ ОЦІНКИ ІННОВАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА - Вербицька, В. І.; Вербицкая, В. И.; Verbytska, V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
У статті проаналізовано комплекс чинників, що є оцінкою інноваційного потенціалу підп-риємства, і, зокрема, зазначено, що головним з них виступає забезпеченість підприємства фінансово-економічними ресурсами, основним джерелом аналізу якої є бухгалтерська звітність. Інформація, що міститься у бухгалтерській звітності, складеній відповідно до вимог чинного законодавства, не в повній мірі відповідає цілям аналізу інноваційного потенціалу. Зазначено, що при проведенні аналізу інноваційного потенціалу підприємства необхідно враховувати відповідність інформаційного наповнення звітності його цілям. Зокрема це стосується оцінки вартості капіталу для аналізу платоспроможності та оцінки ризику залежності підприємства від залучених джерел фінансування. Стаття містить ряд рекомендацій, що дозволяють скорегувати та розширити інформаційну місткість бухгалтерської звітності для оцінки інноваційного потенціалу підприємства.
ОБОСНОВАНИЕ ИНФОРМАЦИОННОЙ БАЗЫ ОЦЕНКИ ИННОВАЦИОННОГО ПОТЕНЦИАЛА ПРЕДПРИЯТИЯ
SUBSTANTIATION OF INFORMATION BASE FOR EVALUATING INNOVATIVE CAPACITY OF AN ENTERPRISE
Keywords: підприємство; інноваційний потенціал; бухгалтерська звітність; фінансово-економічні ресурси; інформаційне забезпечення; предприятие; инновационный потенциал; бухгалтерская отчетность; финансово-экономические ресурсы; информационное обеспечение; enterprise; innovative capacity; financial statements; financial and economic resources; information support; 657.6