Експериментальне устаткування для дослідження автомобільних пневматичних двигунів - Тесленко, Е. В.; Teslenko, E. V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Автором (у співавторстві) модернізовано моторний стенд, що дозволяє здійснювати такі види робіт: забезпечити стендову систему живлення пневмодвигуна необхідним об'ємом стисненого повітря в робочому діапазоні зміни навантажень і швидкісних режимів; здійснити індикування циліндрів і дослідження робочих процесів пневмодвигуна під час його роботи зі швидкісних характеристик у необхідних діапазонах зміни тиску стисненого повітря на вході рs = 0,3-2,0 МПа і частот обертання колінчастого вала п = 200–4000 хв -1; дослідити вплив на індикаторні та ефективні показники роботи пневмодвигуна температури стиснутого повітря, що подається, з підігрівом на вході в діапазоні ts = 20–120 ° С.
Experimental equipment for researching automotive pneumatic engines
Keywords: моторний стенд; пневмодвигун; робочий процес; комбінована енергетична установка.; motor stand; pneumatic engine; working process; combined power plant; 621.43; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.199